Стари червени лица: Преустановяваме с политиката!

Политика

08-03-2013, 12:39

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Петър Димитров и Любен Корнезов не искат повече да депутатсват

"Сигурно ще ми липсва, но всичко си има начало и край. Трябва с достойнство човек да извърви своя път. Колкото богат бях преди 20 години във ВНС, толкова богат излизам оттук, но не с финикийски знаци".

Това заяви депутатът от Коалиция за България Любен Корнезов, който потвърди, че няма да се кандидатира за пореден път като народен представител.

"Преустановявам участието си в политиката, в която съм от 1994 година. Минах дълъг, тежък път и ми се полага да се оттегля", каза на свой ред и левият депутат Петър Димитров.

"Най-важното е в тази област хората да са българи, които да не пращат децата си да учат и живият в чужбина, а да са тук - в България. Тук е всичко, което ни е създало като нация, като личности и човек може да бъде щастлив само в родината си, смята той. На чуждо място можеш да бъдеш богат, но щастлив - в никакъв случай. Не завиждам дори на богатите емигранти", допълни Димитров.

Само преди два дни бившият кмет на Стара Загора, а и бивш здравен министър Евгений Желев обяви, че също няма да се кандидатира за депутат в бъдещия 42-ри парламент.

Така тримата спазват повелята на червеното острие Мая Манолова от преди няколко дни, която призова левицата да се обнови и повече млади лица да се влеят в редиците и депутатските банки на Столетницата.