Проекти, проекти, проекти... оставя Атанасова в МЗ

Политика

07-03-2013, 16:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Следващият колега няма да има тема, по която да бъде притеснен, категорична е тя

Това, което оставям в Министерството на здравеопазването, са много проекти, които са на почти финален етап от своята реализация, заяви в Ямбол министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова.

Тя бе категорична, че европейското финансиране, което са успели да привлекат по проекти, показва европейската солидарност, но и увеличава качеството на медицинската помощ.

Общо 13 болници и осем дома за медико-социални грижи в цялата страна имаха възможност да се възползват от тези европейски средства. Освен това високотехнологичната апаратура - линейни ускорители, компютърни томографи са неща, които не са се случвали никога да този момент, посочи Атанасова, цитирана от "Фокус".

Тя беше категорична, че в Министерството на здравеопазването ще остави една много добре работеща администрация, без да възникват проблеми в текущата работа.


"Следващият колега няма да има тема, по която да бъде притеснен", посочи още здравната министърка в оставка. Тя посочи, че няма никаква криза в бюджета на Здравната каса и в средствата за лекарствените продукти.

"Пациентите и лекарите трябва да са спокойни, че в доболничната помощ има достатъчно направления", посочи още Атанасова.