8 март: Щастливи обрати

Слънце в Риби, Луна във Водолей


Петък ще постави началото на тенденции, които ще останат валидни и през почивните дни. Чрез тях, звездите ни призовават разумно да използваме времето си, без да се разсейваме с непродуктивни дейности, за да можем да постигнем максимално удволетворение от изтичащия вече лунен месец. Разумно следва да изразходваме и средствата си, ако не желаем да посрещнем новата Луна в понеделник,угнетени от финасови затруднения.

Настроението ще бъде леко, а общуването малко повърхностно - предпоставка подкрепяща най-вече взаимодействие с приятели и хора, с които се разбираме почти без думи. Но пък ще се радваме на изобретателност, което ще ни помага да устройваме приятни изненади и да избираме хубави подаръци-идеална среда за днешния празничен ден. Бъдете готови за необичайни, но щастливи обрати, не пропускайте случай да проявите оригиналност и нестандартно мислене.

Може би ще ви бъде полезно да знаете също, че шумното празнично настроение ще бъде актуално до не по-късно от 21 часа. Добре би било да планирате празници и тържества преди този час. Късните вечерни часове ще ни донесат умора, както и натрапчиви мисли за ситуации, които ни създават грижи през последните седмици. Уединението и бягството от суетата на живота ще ни помогнат да възстановим силите и душевния си баланс.

Работа и бизнес
Денят ни предоставя прекрасни възможности да се заемем със сериозни дейности, изискващи повече време и концентрация, внимателна работа с документи, обмисляне на планове и идеи. Що се отнася до последните, сега е момента да ги поставите за обсъждане с колеги и партньори - ще можете лесно да ги убедите в смисъла и съдържанието им, а и в случай, че имате пропуски те ще станат видими и могат да бъдат навреме отстранени.

Здраве, хранене и красота
Организмът и психиката вече са на границата на жизнения минимум, затова постарайте се днес да приключите всички важни ангажименти до ранния следобед, след което планирайте пълноценна почивка за остатъка от деня и уикенда. Опитайте се да сведете физическото натоварване до минимум, ако не желаете да изчерпате напълно силите си.

Денят е празничен, но днес е втория Екадаши в месеца. Сами преценете дали да се възползвате от възможностите, които той дава за пречистване и подмладяване. Луната е в последна четвърт и всички пречистващи процедури имат по-силен от обичайното ефект.