6 март: Минута е много

Слънце в Риби, Луна в Козирог


Астрологична картина на деня - 6 март

В сряда ще настъпи обрат темповете на живота, които ще забавят своя ход. Добре дошло, тъй като до края на седмицата ще трябва да финализираме краткосрочните си ангажименти, за което се нуждаем от повече спокойствие и достатъчно време. Забавянето на времето ни дава възможност също така по-добре да вникнем в смисъла на всичко случило се до момента, за да можем да нанесем необходимите корекции в плановете си за бъдещето.

Днес деловия и битовия живот ще придобият ясно очертани граници, които пък от своя страна ще изискват детайлно планиране на времето и ангажиментите. Всяка минута придобива конкретно съдържание и стойност и вероятно сдържаното делово настроение породено от тази тенденция, ще се настани дори в интимните взаимоотношения. Те обаче сега се радват на достатъчно романтика, а поетичните слова подкрепени с реални действия демонстриращи подкрепа, ще ги укрепят допълнително.

Няма да липсват и радикални настроения, особено у тези, които са изправени пред необходимостта да осъществят промяна в живота си. Характерната за тези случаи конфликтност и острота в общуването, ще засегне както деловия обмен, така и взаимоотношенията с членове на семейството и близкото обкръжение. За щастие сега разполагаме с достатъчно богат потенциал да вникваме в скритите мотиви на околните, както и да проявяваме разбиране, съчувствие и съпричастност. Качества, които сега могат да ни спасят от критични ситуации. Ако се намирате в конфликт с близък човек, намерете сили в себе си и направете първата крачка към помирение.

Работа и бизнес
Онези от вас, които са се трудили усърдно през последните седмици и месеци днес и утре не бива да пропускат шансовете си да си издействат повишение или увеличаване на възнаграждението. Детайлното планиране на времето, днес ще позволи на всички ни да напреднем в практическото осъществяване на замислите си и финализиране на вече започнатото. Струва си също така да инвестираме време в бъдещето, обмисляйки нови идеи и проекти. Тяхното стартиране обаче ще трябва да почака до третата десет-дневка на март. С внимание трябва да подхождаме към новите предложения и обещанията дадени днес- в бъдеще те могат да се окажат невалидни.

Здраве, хранене и красота
Една от задължителните точки в днешния ни график трябва да бъде почистването. Започнете с дома и офиса, изхвърлете ненужните вещи, почистете праха измийте пода. А след това се заемете със себе си, като не забравяте, че хигиената на душата е не по-малко важна от тази на тялото. Освобождаването от негативни чувства, преживявания и отживели времето си нагласи ще ви помогне да премахнете блокажи в психиката и поведението си.

Денят е благоприятен за водни процедури и подхранващи грижи. Косите растат много бавно и прическите за дълго ще запазят формата си