Контактен е простреляният охранител на Брендо

Той е постъпил в болницата с две рани от пистолет "Макаров"

Простреляният 36-годишен охранител Борислав Ценов, който е управлявал колата, от която беше отвлечена 12-годишната дъщеря на Евелин Банев - Брендо, е настанен във Военномедицинска академия.

Мъжът е стабилен, адекватен и без опасност за живота. Той е постъпил с с две рани от пистолет "Макаров" в гърба. В момента му се правят допълнителни изследвания, заявиха от пресцентъра на ВМА пред "Фокус".

Следствие на инцидента полицията е блокирала изходните и входни артерии към София. На мястото на инцидента вече е зам. главният прокурор Роман Василев, както и висши служители на полицията. По думите им отвличането е организирано професионално, като вероятно колата е с подменени номера.

Разследващите изразиха очакване, че скоро джипът BMW ще бъде открит вероятно запален. На този етап разследващите не изключват и версията за инсценировка.

На 15 февруари Софийcкият грaдcки cъд поcтaнови 7 години и 6 мeceцa зaтвор зa Eвeлин Бaнeв-Брeндо.

Той e обвинeн зa оргaнизирaнe нa прecтъпнa грyпa и прaнe нa над 2 млн. евро от контрабанда на наркотици.

Тогава съдът реши да бъдат отнети в полза на държавата и над 21 млн. лева, колкото е и сумата, за която той е подсъдим за пране на пари.

В момента соченият за "кокаинов крал" Брендо е в Софийския затвор, където чака делата си. Бившата му жена, която е майка на отвлечената Лара, бе засечена преди седмици да му носи храна в затвора.