Британците мъдрят как да спрат помощите за българи и румънци

Властите искат местните да имат предимство при осигуряването на социалните жилища

Британското правителство обмисля сериозно как може да затегне законите в Кралството така, че местните жители да имат предимство при разпределянето на социалните жилища.

Готвените промени са част от мерките, които трябва да разубедят румънците и българите да се установяват масово във Великобритания, когато следващата година бъдат отменени всички съществуващи в момента трудови ограничения пред двете нации, съобщава "Гардиън".

След като по-рано външният министър на Великобритания Уилям Хейг отбеляза, че кабинетът иска да премахне всички "порочни практики", които насърчават чужденците да влизат в страната, министрите търсят "различни видове политики и инструменти", за да направят така, че местните да имат предимство при осигуряването на подслон.

Говорителят на премиера потвърди, че скоро Лондон ще публикува серия от възможни мерки за затягане на условията за получаване на социални помощи и достъп до жилищното настаняване, като крайната цел е да се ограничат румънците и българите, които ще имат свободен достъп до Острова от януари 2014 година.