5 март: Тактичност и прозорливост

Слънце в Риби, Луна в Стрелец

Астрологична картина на деня - 5 март

Днешният ден ще доразвие вчерашните тенденции, добавяйки допълнителна доза напрежение, което в следобедните часове може да премине в открита агресия. Настроенията ще бъдат променливи и мнозина съвсем основателно ще чувстват вътрешен дискомфорт. Не допускайте обаче, тези състояния да пораждат конфликт с обкръжението ви. Конфликтите днес могат да доведат до задълбочаване на проблемите и дори до прекратяване на взаимоотношения. Бъдете тактични-дори истината има нужда от представителна дреха. Тази препоръка е изключително актуална по отношение на идеологически, религиозни и политически спорове.

Максимално внимание и концентрация ще бъдат необходими и на тези, които днес шофират, независимо дали става въпрос за кратко пътуване или движение в натоварени градски трафик. Липсата на внимание и търпение, както и не-овладените реакции могат да ви въвлекат в критична ситуация. Стремежът към удоволствия и развлечения създава допълнителни капани, особено за онези които лесно попадат под влиянието на  своите слабости. Постарайте се да не прекалявате с храни и алкохол, въздържайте се от скъпи покупки и не позволявайте на леността да ви завладее. Още повече, че мощният енергиен поток на днешния ден се нуждае от интензивно физическо натоварване, което да трансформира потенциалната агресия. въздържайте се от авантюристични предложения и начинания-много скоро ще съжалите за избора си.

Непримиримостта и нежеланието да се направят отстъпки и днес ще съпътстват информационния обмен. За разлика от предходните дни обаче сега те обещават възможности да си изясним много неясни до момента въпроси. Кореспонденцията, официални и неофициални съобщения, срещите, разговорите и дори случайно попаднала ни книга или статия ще ни доставят специални послания, благодарение на които, ще можем да получим яснота относно бъдещето си и да нагодим очакванията и представите си в съответствие с придобитите нови перспективи. Осмисляйки новата информация, вероятно мнозина от нас ще почувстват, че в събитията оформящи реалността ни през последните седмици настъпва важен прелом.

Работа и бизнес
Вторник ще бъде тежък и напрегнат ден, в който нямаме време за губене. Всичко, което можете да сторите за кариерата си или за бъдещите си делови планове ще бъде от полза. Главното е да не пропуснете възможностите. Най-безобидния резултат от подобен пропуск би бил сериозни финансови проблеми, които биха могли да възникнат  в бъдеще. Много по-неприятно би било ако пропуснете шанса да разрешите
назрели организационни въпроси, които до момента са спъвали дейността ви.

Здраве, хранене и красота
Денят е подчертано травмо-опасен заради повишената раздразнителност, липсата на търпение и парадоксалната разсеяност, които ще наблюдаваме днес. Категорично се въздържайте от експерименти със здравето, хранителния и двигателния режим. Във вечерните часове активният спорт е почти задължителен-той ще ви помогне да се освободите от напрежението. Възможно е обострянето на проблем с кръвното налягане и кръвоносните съдове. Черния дроб също е уязвим, а кръвта се нуждае от пречистване.Чай от коприва или малко куркума добавена в ястията и напитките които консумирате ще имат кръво-очистителен ефект.

Луната вече е в последна четвърт и всички процеси съдействащи за пречистването и освобождаването от натрупани токсини и шлаки в организма ще има укрепващ и стабилизиращ здравето ефект.