ВМРО иска обединение на патриотичните формации

Политика

03-03-2013, 12:57

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Партията отправи призива навръх националния празник

В деня, в който България отбелязва годишнина от Освобождението си, председателят на ВМРО Красимир Каракачанов се обърна с призив за единодействие към всички патриотични партии и организации у нас.

Писмото е изпратено до лидерите на патриотичните формации у нас.

"Обръщам се към вас за пореден път с призив за обединение на всички патриотични партии и организации в България за общи действия в предстоящите парламентарни избори. Подобен призив отправих в и Деня на съединението – 6 септември. Ако тогава българските патриоти не постигнахме единомислие, то нека сега – на 3 март, тази символна за България дата, самите ние да се освободим от всякакви предразсъдъци и личности дрязги и да осмислим важността от това да бъдем единни", пише Каракачанов.

Той предлага обединението като гаранция, че българите ще получат истинска алтернатива на предстоящите избори, а именно - националната.  Според него патриотичното обединение ще попречи във властта да бъдат вкарани отново "стари, но поукрасени физиономии от времето на НДСВ и Тройната коалиция".

"Днес се опитват да внушат на българите, че единственият им избор е между ГЕРБ от една страна и БСП и ДПС – от друга. Ние знаем, че това е нагла лъжа! И знаем също, че пред България сега е останал единствен път – разумният, градивен патриотизъм“, пише още в писмото на ВМРО.