Четири лъча на протести блокират София на 3 март

Най-доброто от печата

03-03-2013, 08:30

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Сънародниците ни зад граница също ще изразят своята съпричастност

Четири лъча на протести ще блокират центъра на София утре, навръх националния ни празник Трети март. Митинги срещу монополите ще има и в повечето градове в страната. Сънародниците ни зад граница също ще изразят своята съпричастност с протестиращите пред посолствата ни в чужбина.

Днес във Варна се проведе поредно шествие. Протестиращите блокираха едното платно на бул. "Мария Луиза" за кратко. Хората скандираха "Мафия" и "Всеки ден ще е така до победата". Те стягаха редици за днешния национален протест, на който в града се очаква да излязат над 50 000 души.

Голям протест се готви и в София. Организаторите на групата във фейсбук са обявили два сборни пункта. Те ще започнат да се събират в 11 ч на езерото "Ариана" и пред сградата на министерството на икономиката. Лъчовете, всеки по маршрута си, ще се насочат към парламента, където ще има митинг. Той трябва да приключи до 17 ч. Третият лъч е на ВМРО, чиито привърженици ще тръгнат на шествие по случай 135-ата годишнина от Освобождението от НДК в 10 ч. Мероприятието трябва да приключи на пл. "Независимост" в 13 ч.

Същия сборен пункт - НДК, но в 14,30 ч ще използват и от "Атака", които също ще преминат по улиците на София по повод Трети март. От Националния дворец те ще вървят по бул. "Витоша" към пл. "Св. Александър Невски". Митингът им е до 17 ч.
Центърът на града ще е и мястото за официалните церемонии за отбелязване на Трети март. По предварителна програма се очаква в 11 ч президентът Росен Плевнелиев, заедно с шефката на парламента Цецка Цачева и партриарх Неофит да са на тържественото вдигане на знамената пред Паметника на Незнайния воин. В 12 ч ще има церемония по смяната на караула пред президентството.

Час и половина след края на разрешените протести, в 18,30 ч, пред парламента трябва да започне тържествената заря. Според предварителния план Плевнелиев ще произнесе там слово. Масови тържества се очаква да има и в другите градове на страната.