Грациите ни със сребро в Москва

Спорт

02-03-2013, 14:50

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Гимнастичките очароваха всички в Русия

Националният ансамбъл на България стартира силно новия сезон.

Гимнастичките спечелиха сребърните медали в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика в руската столица Москва.

Ансамбълът в състав Ренета Камберова, Християна Тодорова, Елена Тодорова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска и Цветелина Стоянова, водени за първи път от старши треньора Ина Ананиева, получиха оценка от 15.600 точки за съчетанието си с две ленти и три топки и с общ сбор от 31.350 точки заеха второ място в многобоя.

Преди това нашите представителки получиха 15.750 точки за изпълнението си с пет чифта бухалки, където допуснаха една грешка. Цветелина Найденова и Християна Тодорова участват в турнира, въпреки че са с висока температура.

Днес българските гимнастички трябваше да изиграят два пъти своето съчетание, тъй като първия път имаше проблем с музиката. Грациите изпълниха без грешка композицията си и се наредиха втори.

На първо място е Русия с 32.600 точки, а на трето - Украйна с 30.550 точки. След първото съчетание рускините бяха трети, но днес получиха оценка от 16.900 точки. Тази година пък световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе в Украйна.

Ансамбълът на България за девойки пък направи грешки и във второто си изпълнението с пет обръча и завърши на осма позиция в многобоя със сбор от 22.500 точки. Днес българките получиха оценка от 12.350 точки.

Това е първо състезание за възпитаничките на Камелия Дунавска в състав Елена Бинева, Александра Митрович, Лаура Траатс, Емилия Радичева, София Рангелова и Кристияна Чалмас. На първо място е Русия с 29.950 точки.

В международния турнир за девойки българката Катерина Маринова завърши на седмо място в многобоя със сбор от 53.633 точки, предаде БТА.

Днес тя беше оценена с 13.700 точки на бухалки и 13.300 точки на лента, а вчера получи 13.733 точки на обръч и 12.900 точки на топка. Шампионка стана рускинята Юлия Бравикова с 64.182точки.

Тази вечер е многобоят при жените на турнира Гран При с участието на най-добрата българска гимнастичка Силвия Митева. Утре са финалите на отделните уреди при жените, ансамбъл девойки и ансамбъл жени.