Равносметката на Бойко: Само с магистрали явно не става!

Политика

01-03-2013, 17:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Не се меся в служебния кабинет, отсече Бойко

Премиерът се изгаври с думите на Станишев, че не иска да е премиер

Премиерът съветва министрите си на днешното заседание оттук нататък, по време на предизборната битка, да мислят за две неща – да се раздвижи икономиката, а с нея и доходите и да се намали безработицата.

"Защото явно инфраструктурата им харесва на хората, но не достатъчно", прави си равносметката Бойко Борисов.

"На хората им омръзна да се дрънкаме с този и онзи. В края на краищата ние трябва да сме готови в следващите месеци да кажем какво може реално да се направи и как трябва да стане. Вече всеки, който се занимава с управление знае, че едно правителство може да има три-четири приоритета, повече не може да изпълни, това е написано във всяка книга.

Това трябва да бъде нещото, върху което най-много да се мисли, защото ние с първия ден вдигнахме пенсиите, Станишев ги беше вдигнал само на книга, ние започнахме да ги плащаме, но то си остана някак си, че все едно те са го взели като решение, а ние близо по милиард всяка година повече в най-голямата криза сме давали за пенсии", казва премиерът в оставка.

По думите му партията, министрите, а и самият той са щели да станат уязвими, ако са се били вкопчили във властта. Борисов допълва, че в месеците, през които правителството е било фокусирано в градежа на инфраструктура, опозицията е действала яростно срещу тях.

"Но, повтарям – това е демокрацията и ние доказахме, че в България митовете им се срутиха, които искаха да кажат за това правителство. Диктатор…?! Но виждате те го направиха, техният щаб работеше много добре. Ние, улисани да направим "Дунав мост" 2 до май месец, да изкараме магистрала "Тракия" до май месец, да отпуснат парите за "Струма", да свършим куп неща, пропуснахме тези процеси, които вървят. И стрелбата по Баретата, Буда в кавички, след това няколко изказвания на Станишев и Лютви Местан за мир, за напрежение и по другия начин, че ще си ходим", казва той.

Премиерът настървено коментира и изказването на Сергей Станишев, в което той обяви, че ако БСП спечели изборите, той няма да бъде следващия премиер на България

"Аз веднага мога да отговаря – следващият премиер на ГЕРБ ще бъде моята секретарка и тя просто ще ми се обажда да ме пита какво да се направи. Това отговорно ли е, което предлага Станишев?! Доган така го направи. И да се събират някъде и да взимат решения и просто само да ги свеждат. Все едно премиерът или министри ще бъдат секретарки… Никой не е казал, че ще ни изберат, нито мен, нито него, нито който и да е, така че откъде накъде…?!

Но, за да му отговоря, защото това е дезертьорство, че и ние можем да работим по този начин, само че не аз, а секретарката ще бъде. Тя е много по-тиха, много по-разбрана, ще изслушва всички и просто само ще пита. Просто това е несериозно.

Нали политическата отговорност във всяка една държава, излъчват лидерите си, те участват в предизборна кампания. Но, както и да е – ние, повтарям, трябва да бъдем винаги честни с хората", заключава Бойко Борисов.