Амнезия вече 5 г. гони делото "Амнезия"

Поредните експертизи, този път пет, отлагат процеса за 12 април

Софийският градски съд назначи съдебно-медицински експертизи на подсъдимите по делото "Амнезия" Вили Георгиев и Александър Данаилов, както и на свидетелите по процеса: Любомир Фарашев, Мирослав Станчев и Борис Цветанов.

Искането е от защитата на подсъдимите, с оглед пълното изясняване на фактите и обстоятелствата около убийството на студента Стоян Балтов край печално известната дискотека на 5 декември 2008 г.

На 18 декември м.г., на предишното заседание съдът назначи такава експертиза само за подсъдимия Светлозар Стоилов.

Петте експертизи трябва да бъдат готови до 12 април, когато съдат отново ще заседава.

Магистратите искат да научат от съдебните медици кой какво участие има от останалите участници в боя, освен Светлозар, и дали някой от тях е нанесъл фаталните ритници по главата на Стоян.

Поредното протакане на процеса отложи планираните пледоарии, след като вече бяха разпитани всички свидетели и бяха изслушани заключенията на вещите лица, назначени до момента.

Така вече пет години делото "Амнезия" цикли, засега само е доказано, че Стоян Балтов е убит с множество ритници в главата, а по лицето му са останали отпечатъци от грайфери на обувка.

21-годишният студент беше пребит до смърт в нощта на 5 декември 2008 г. пред дискотека в Студентски град. От тогава до днес десетки заседания по делото, но виновни за смъртта му – няма.