Ще съм бандит! Като по филмите!

Крими

01-03-2013, 14:20

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

22-годишен опита да обере магазин, вдъхновил се от филм

Полицаи от Костенец задържаха 22-годишен криминално проявен за опит за грабеж, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Пред униформените младежът признал, че филм по телевизията го вдъхновил да сложи маска и да опита да ограби магазина. Във вторник около 19.00 часа на тел. 112 се получил сигнал от продавачка в хранителен магазин в Долна баня за опит за грабеж.

Жената разказала, че малко преди това в магазина влязъл мъж с черна плетена маска и прорези на очите и устата, който застанал до нея зад щанда и повторил няколко пъти „Оборота, оборота…”. Продавачката опитала да смъкне маската от лицето му, но усетила допира на метален предмет до ръката си. Веднага след това избягала навън, затворила вратата на магазина и я подпряла с крак. Маскираният счупил едното стъкло на вратата с ръка, а другото с глава и избягал. При огледа е установено, че оборотът от 60 лева не е отнет.

След издирване вчера полицаите установили и задържали извършителя на престъплението - 22-годишен младеж от Долна баня, регистриран още като непълнолетен за грабеж, осъждан. След като разбрал, че е разобличен, мъжът направил пълни самопризнания и казал, че гледал филм с грабежи по телевизията и това го подтикнало да грабне малка декоративна кама, да се маскира и да нахлуе в местния магазин.

Плетената маска, ръкавиците и ножа са иззети, а извършителят остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по пълното му документиране продължава.