Отиде си най-известният бандюга на света

Свят

01-03-2013, 13:53

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Брус Рейнолдс направи кариера от престъпленията си

На 81-годишна възраст почина Брус Ричард Рейнолдс, най-известният крадец в света. Той изгради реномето си чрез своята странна популярност.

 

Рейнолдс е организирал Големия влаков обир, едно от най-дръзките престъпления във Великобритания и превърнал се в легенда в поп културата.

Рейнолдс е част от банда от 13 души, откраднала през август 1963 година чували с 2,6 милиона лири от пощенския влак Глазгоу-Лондон, които и досега не са открити. Днес сумата се равнявана повече от 40 милиона лири или 60 милиона долара.

Рейнолдс бяга в Мексико, където живее в продължение на няколко години. Когато парите му свършват, се връща в Англия. Арестуван е през 1968 г. и е осъден на 25 години лишаване от свобода. Освободен е десет години по-късно.

След като излиза от затвора, отново решава да спечели пари по престъпен начин, този път от търговия с амфетамини. Следва нова присъда.

В края на 80-те години на миналия век, след като е излежал присъдата си, работи като консултант по време на снимките на филм за Големия влаков обир. В средата на 90-те години издава книгата "Автобиографията на един крадец".

Синът на Рейнолдс Ник е съобщил, че баща му е издъхнал в съня си след кратко боледуване.