Рашидов на прощаване: Аз съм бохем, няма да ме видят като бръснар

Обществените съвети са смехория, смята културният министър в оставка

Аз не съм стерилен човек, а бохем, художник и би било необичайно да ме видят като бръснар на Министерството на културата, обяви министърът в оставка Вежди Рашидов.

"Така че в културата нека да не правим миш – маш, нещата вървят много добре, нещата вървят прекрасно напред и нека, който дойде след мен да го продължи", посочи той и заяви, че българските творци са много талантливи и това е много важно за тях.

На прощаване Рашидов сподели, че е щастлив, че е получил благодарствени писма от същите хора, които в началото са му искали оставката.

Министърът определи като "смехория" обществения съвет към президента.

"Ами аз от първия ден работя с обществени съвети и в момента изготвям най-важния документ -  Стратегията на МК с над 150 представители на обществени структури", посочи Рашидов и продължи:

"Така, че се чудя какво ще прави общественият съвет на президента - ще казват как да играем ли, ще казват как да снимаме филми ли, как да рисуваме. Напротив през цялата година сме работили с обществените организации и то много добре и с профсъюзите".

Министърът на културата в оставка инспектира строителните работи по изграждането на "Национален музеен комплекс".

"Няма нещо, което да съм обещал и да не се е случило, тъй че да не си прави никой илюзията, виждам, че продължават още хора, които и едно дърво не са посадили много медийно да – нали ние сме народ на гъбаркането, а не на правенето, но няма лошо и гъбари е необходимо да има, иначе няма с какво да си направим супата", заяви в типичния си стил той.

"Да, момчето си отива рано или късно, никой не се жени за властта и това трябва да е ясно, музеят остава, което е прекрасно и много хубаво. Нека да градим, много е лесно нищо да не правим и много е лесно да рушим. Винаги – рано или късно ще получи оценка човек, който гради", каза още Рашидов.