Връзват 11-километрова мартеница! Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

01-03-2013, 06:42

Снимка:

Facebook, Красив Смолян

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

КАКВО, КЪДЕ, КОГА ще се случи днес, 1 март?

Честита Баба Марта! Бъдете здрави, румени, засмени! В Пловдив днес ще бъде слънчево. Максималната температура ще стигне 13 градуса. Радвайте се на деня.

В район Тракия излизат на първи март с мартеница, достойна за Гинес. В 9.30 часа пред кметството /на бул. „Освобождение“ 63/ започва връзването на най-дългия бяло-червен конец. Мартеницата е изработена от пенсионери от клуба в блок 46 и е с дължина 11 километра. Към нея ще бъдат окачени допълнителни мартенички, направени от деца и ученици. Първият възел ще бъде направен от районния кмет Костадин Димитров.

 2019 мартенички са приготвени за пловдивчани от „Пловдив 2019“ и читалище „Възраждане“. В подножието на Старинния Пловдив до катедралния храм „Света Богородица“ всеки може да получи ръчно избработен символ. Отново с автентични мартеници на мястото ще бъде изписано „ПЛОВДИВ 2019“, а приятелите на идеята, които дойдат на събитието в 12 ч. ще бъдат поздравени с духова музика.

Бяло-червени символи ще връзват и младите пловдивски социалисти. И тази година те ще зарадват малките пациенти в детските отделения на Университетска болница „Св. Георги” и МБАЛ „Св. Мина”. Традиционните за България първомартенски украшения са изработени от децата в Дом „Олга Скобелева”

Окичени с мартенички сигурно ще бъдат и от Инициативния комитет на гражданските протести в Пловдив. В 11 часа в БТА ще бъде изнесена информация за готвения мега бунт в неделя, 3 март. На брифинга ще присъстват Силвия Саркизова, Аврам Аврамов и други.

В зала № 1 на Апелативен съд ще се проведе годишното отчетно събрание на Окръжен съд Пловдив и на районните съдилища в Пловдив, Асеновград, Карлово и Първомай.

През 2012 г. в Пловдивския окръжен съд са постъпили общо 7463 дела, а са приключени 7339 дела. Общия брой на приключилите дела през годината от Окръжния съд и Районните съдилища е 45 346.

Стартира нова социална услуга в Пловдив. Завършен е Центърът за настаняване от семеен тип за деца с увреждания от Дом за деца лишени от родителска грижа „Олга Скобелева“. Ремонтът на жилищната сграда на улица „Ген. Тотлебен“ 22 е направен с подкрепата на фирми, организации и частни лица, както и с дофинансиране от бюджета на Община Пловдив в размер на 20 000 лева.

По обяд започва Шестата национална конференция на акушер-гинеколозите от доболничната помощ. Медицинският форум е в парк-хотел „Санкт Петербург”.

Съдържа научни сесии, сателитни симпозиуми и фирмени презентации, където ще се разгледат актуални за съвременната акушеро-гинекологична наука теми.

В конференцията участват лекари от цялата страна. Вечерта на 1 март от 19.00 ще бъде представена биографичната книга „Живот, отдаден на живота”. Неин автор е доайенът на акушер-гинеколозите в страната - докторът на медицинските науки проф. д-р Тотю Пиперков.

На опера. След емоционалното завръщане на маестро Георги Димитров на пловдивска сцена преди месец меломаните ще могат отново да се срещнат с неговия талант и професионализъм на 1 март от 19 часа в Концертна зала.

Програмата, която той е подбрал този път е класическа- Л. В. Бетовен - увертюра "Прометей",В. А. Моцарт - Концерт за флейта и оркестър №1 и Л. В. Бетовен - Симфония №4. Солист на концерта ще бъде блестящият флейтист Явор Желев.

Цени на билетите от 6,8 и 10 лв на касата на Държавна опера Пловдив.