Спечели ли ГЕРБ, премиер ще е Борисов. Той ще е!

Ще си тръгна от МВР с високо вдигната глава, отсече Цветан Цветанов

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че при евентуална победа на ГЕРБ на предсрочните избори, премиер на България отново ще бъде Бойко Борисов.

"Така ще е, защото той е лидерът на ГЕРБ. Той ще определи своя екип", изрази увереността си МВР шефът.

"Аз ще си тръгна от МВР само след няколко дни, но ще си тръгна с високо вдигната глава", допълни той.

"Знам, че излизайки от МВР, няма да ми се задават въпросите за отвличанията, за магистралните грабежи, за октоподи и всички останали, които доведоха държавата до това състояние. За този огромен дефицит, който имаше към правоохранителната и правораздавателната система.

Направил съм максимума, и съм се вслушал във всеки един съвет на всички български граждани, които са ме срещали. В тази посока изградихме изключително важна политика и за селските райони. Това е направил министърът на вътрешните работи", направи равносметката си Цветанов пред медиите.

Той допълни, че ГЕРБ и Изпълнителната комисия ще определят водачите и подредбата на листите на  за предсрочния вот, но това ще бъде направено, след като се проведат съответните областни и общински събрания на партията.

"Търсят се лица, които да защитават интересите на българското общество", категоричен бе той.

"В момента е по-важно съставянето на служебен кабинет, провеждането на демократични избори, формирането на правителство, което да бъде в 42-ро Народно събрание. То да бъде стабилно, за да може да реализира всички политики, и да създаде по-добра социална политика за българските граждани", каза Цветанов.

По думите му в момента в страната се води целенасочена политика за дестабилизация:

"Цялостната политика на опозицията беше градена в тази посока. Това са Иван Костов, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Лютви Местан - систематичната подготовка за дестабилизация на страната", категоричен бе дясната ръка на премиера в оставка.

Вътрешният министър обяви още, че има определени политически сили, икономически сили и криминални структури, които ще се постараят да си купят демокрация.

На въпрос за обвиненията от Станишев, че правителството сключвало безумни договори, докато е в оставка, Цветан Цветанов заяви: "Това е нормално от бившия премиер Станишев, защото самият той изнесе много материали, които не бяха открити, когато встъпи в длъжност новото правителство.

Мога да му кажа, че всичко, което се получава като материал, или секретарката или съответният министър разписва. Засега единственото, което правят министрите, ако има материали, които им се водят, е да бъдат върнати. При мен това е постоянен процес", каза Цветан Цветанов.

Папитан дали има скрити папки в чекмеджетата, Цветанов отговори: "Това, което оставям в МВР, е една стабилна добре функционираща система".