Партиите категорични: Готови сме за изборите

Политика

28-02-2013, 11:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ахмед Доган отново ще е водач на листа, въпреки че забрави къде се намира парламента

Водещите партии в страната са готови за предсрочните парламентарни избори, обявиха те пред bTV. Всички те бяха категорични от ефира, че кадрите им са избирани прозрачно, демократично и в конкурентна обстановка.

"БСП трябва да управлява. Но сега трябва да се съсредоточим върху това да спечелим изборите, а не да посочваме кой ще е бъдещият премиер", заяви бившият вътрешен министър Михаил Миков, който коментира вчерашното обещание на "червения" лидер Сергей Станишев, че няма да бъде отново министър-председател, ако червените спечелят властта.

Миков определи постъпката на Станишев като достойна, защото показва, че властта за червения лидер не е самоцел.

"При ГЕРБ е тихо и спокойно като на централните гробища. Шефът казва "ти - там, ти – там". При нас има дискусия”, заяви Миков по повод подредбата на партийните листи за предстоящите избори.

Бившият МВР шеф изрази мнение, че Бойко Борисов не е стар политик, дошъл е с нови и неупотребявани депутати, а това е довело до най-ниското доверие в Народното събрание.

От страна на ДСБ говори Екатерина Михайлова, която посочи, че партийните листи на "тъмносините" са готови.

"Аз водя едната в София. Стъпваме на традициите и опита, но образоваме и подтикваме много млади хора да правят стъпки напред". Иван Костов също се е явил на избори и е спечелил водаческото място в един от другите два района на София. Освен това той ще води и листата в Пловдив, изтъкна Михайлова.

Тя пожела на гражданите да имат информиран избор и да знаят за кого да гласуват.

"Проблемите не се решават с нови, а с компетентни и можещи хора. Управлението не е за всеки, който си мисли, че го може. Вярваме, че можем да присъединим повече гласове от предните избори", изрази своето мнение Четин Казак от ДПС.  Той потвърди, че въпреки оттеглянето му от лидерския пост в ДСП, Ахмед Доган най-вероятно ще е водач на листа за парламентарните избори.

Както е известно Доган и в момента е депутат, но не е стъпвал в парламента от началото на мандата на това Народно събрание.

Казак определи като "ужасяващо", "безпрецедентно" и "скандално" обвинението от страна на Бойко Борисов, че Доган му е поръчал убийството.

"Вероятно е било подготвяно да се използва по-нататък в кампанията, но под влияние на емоциите беше сервирано по-рано", заподозря депутатът от ДПС. Той бе категоричен, че между ГЕРБ и ДПС няма затопляне на отношенията, въпреки оттеглянето на Доган.

"Само Бойко Борисов е доказал, че властта не е самоцел, защото върна мандата. Симеон Дянков стабилизира държавата. Доходите бяха замразени, но на повечето места в ЕС бяха намалени. Това беше цената на кризата", похвали се на свой ред депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.

Той дори обяви леката си тъга от отказа на Сергей Станишев да се прицели в премиерския пост, тъй като в БСП имало доста по-лоши варианти от него. Като такъв Димитров набеляза бившия енергиен министър Румен Овчаров.