И Бергкамп със статуя пред "Емирейтс"

Спорт

27-02-2013, 18:59

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Холандецът ще последва други три легенди на Арсенал

Арсенал ще почете холандската си легенда Денис Бергкамп със статуя пред "Емирейтс стейдиъм", съобщи Sportline.bg.

Това ще се случи през лятото, като великият нападател ще стане четвъртата звезда на тима, която получава подобна чест след Хърбърт Чампан, Тони Адамс и Тиери Анри. Говорител на тима от Северен Лондон заяви за "Дейли Мейл":

"Ние в момента имаме статуи на три наши легенди - Чапман, Адамс и Анри, а освен това сме щастливи, че те са изключително популярни сред нашите фенове".

Той допълва: "Радваме се, че тази тема за статуята на Бергкамп интересува хората, така че, когато има развитие, ще ви информираме за детайлите". Снимка на самата статуя вече се разпространява из интернет, като на фотото се вижда Бергкамп как контролира топката по време на известния мач с Нюкасъл през 2003 година.

Холандецът дойде при "артилеристите" през 1995 година от Интер, а през 11-те си години в тима е вкарал 120 гола в 423 мача. Бившият нападател, който в момента е асистент на Франк Де Бур в Аякс, има три титли на Англия с Арсенал и четири медала от турнира за ФА Къп. Той стана играч на играчите в лигата през сезона 1997/1998 година и вече заема заслужено място в Залата на Славата на Висшата лига.