В Парламента съгласни с автобусните превозвачи за касовите апарати

Общество

27-02-2013, 10:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ако срокът остане до края на март, много автобуси няма да работят, обяви Галя Топалова

Автобусните превозвачи са получили уверението от всички парламентарни групи, че са съгласни със становището им за нивомерите и за касовите апарати, съобщи председателят на Националното сдружение на автобусните превозвачи Галя Топалова пред "Фокус".
 
"Това е много кратък период от време, тъй като има издадени 15 000 разрешителни, не знам дали има 15 000 автобуса, но толкова разрешителни са издадени от Министерството на транспорт", посочи Топалова и допълни, че фирмите от цяла България, които участват в сдружението, са против касовите апарати и се надяват до другата седмица техните искания да минат на първо и на второ четене в парламента.

Топалова посочи, че ако не бъде удължен срокът за монтиране на касови апарати, който изтича в края на март, превозвачите няма да могат да работят. По думите й проблемът не е само в парите за закупуването на касови апарати, но и в софтуера, който създава проблеми при отчитането на двупосочни билети, нулеви билети и намаления.

Сред обсъдените проблеми по време на срещата на сдружението са големите глоби за автобусните превозвачи, новия закон по европейски регламент 181, който влиза в сила от 1 март и се отнася до обезщетението на багажите. Според Топалова въвеждането на регламента също трябва да бъде отложено.