ДАНС проверява издал ли е Борисов държавна тайна

Най-доброто от печата

27-02-2013, 06:04

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Възложена е предварителна проверка след сигнал на Лютви Местан

По настояване на прокуратурата ДАНС ще проверява има ли в службите информация, че бившият лидер на ДПС Ахмед Доган е поръчал убийството на премиера в оставка Бойко Борисов. Агентите трябва да изяснят и дали тази информация е класифицирана и следователно издал ли е Борисов държавна тайна, като е съобщил за готвеното покушение.

Разкритието за "мократа поръчка" Борисов направи миналия четвъртък от трибуната на парламента, след като Народното събрание гласува оставката на кабинета му.
Тогава той обяви, че в Националната разузнавателна служба има документ, от който ставало ясно, че срещу него е готвен атентат. "Там се казва, че е заради това, че накърни (Борисов - б.а.) много сериозни интереси на международната организирана престъпност и поръчител (на атентата - б.а.) е Ахмед Доган", заяви Борисов. От думите му се разбра, че въпросният документ бил получен от партньорска разузнавателна служба.

Софийската градска прокуратура съобщи във вторник, че е възложила предварителната проверка на ДАНС след сигнал на лидера на ДПС Лютви Местан. Той депозирал сигнала до президента Росен Плевнелиев с копие до главния прокурор Сотир Цацаров.