"Атака" даде 22 точки, по които да работи НС

Сред тях присъства предложението за одържавяване на ЕРП-тата

Още вчера огласихме 22 точки, които предлагаме за дневен ред на Народното събрание, коментира пред журналисти лидерът на партия "Атака" Влоен Сидеров, който ненадейно напусна заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

Сред точките не присъства проектът "Белене", но присъства предложението ЕРП-тата да бъдат одържавени и 51% да са собственост на държавата, а 49% да бъдат на акционери.

Според Сидеров този модел може да се разработи много бързо и да се приеме от НС. Той смята, че най-важни са отнемане на лицензите на ЕРП-тата, промени в Изборния закон, промени в Закона за енергетиката и че ДКВЕР трябва да се разформира.

Сидеров посочи, че ще настоява Народното събрание да работи по тези точки, преди да бъде разпуснато.

"Ще настояваме пред госпожа Цачева днес в процедура да отменят дневния ред, с който започва заседанието, да се започне работа по комисии, за да може да се отговори на исканията на протестиращите по наболелите проблеми", каза той.

Лидерът на "Атака"  допълни още че и това Народно събрание може да направи необходимите промени, без свикване на Велико народно събрание.

След излизането си Сидеров възнегодува, че на КСНС не били поканени представители на протестиращите.

"Няма смисъл от закрит съвет на партиите, които ще се сговорят нещо. Какво да се договарям с Доган, Лютви Местан, Станишев, Красимир Велчев, който не се обажда през целия съвет? Той там е една мебел. Какво да се уговарям с Цветанов, който ще ми каже, че криминални структури са нахлули сред протестиращите и става много страшно, трябва да бъдат разпръснати? Аз не виждам намерение - да се направи нещо градивно, да се отговори на исканията", каза още националистът.