26 февруари: Прекален светец и Богу не е драг

Слънце в Риби, Луна в Дева

Астрологична картина на деня - 26 февруари

Вторник ще продължи и доразвие тенденциите зададени от вчерашното Пълнолуние в Дева, като някои от тях могат да достигнат до размери за които не сме подозирали. За жалост, не всички ситуации притежават потенциал да отговорят на оптимистичните ни очаквания, а и прекаления оптимизъм сега би имал по скоро разрушителни последствия. Здравият смисъл и обективната преценка на обстоятелствата, както и на собствените ни възможности, са средствата които могат да ни предложат ако не решения, то поне протекция, предпазваща ни от грешки.

Мнозина ще попаднат във властта на неконтролируемия стремеж към отстояването на личната позиция и налагането на собствената правота. Ако сте сред тези, които са запазили способността си за обективна преценка обаче, може би ще забележите как стремежа към развитие и изява, отстъпва място на стремежа към демонстрация на постиженията. Разликата е незначителна на пръв поглед , но изключително съществена тъй като в единия случай имаме заявка за растеж и бъдещи постижения, а в другия размахване на стари лаври и опит да се експлоатира до край вече постигнатото. И двата сценария не подлежат на еднозначна оценка и са еднакво опасни и смущаващи. Прекален светец и Богу не е драг, така че не се изкарвайте по-добри, можещи, знаещи и способни отколкото всъщност сте. Това може в бъдеще да се обърне против вас. Не се  нагърбвайте и с отговорности, които очевидно не са по силите ви. И най-важното не вярвайте на хора, които ви обещават всичко, особено онова, което до момента ви е липсвало.

Постарайте се в общуването си да бъдете максимално честни, не лавирате и не се опитвайте да се движите по повърхността на темите, които са предмет на обсъждане. Готовността ви да пристъпите веднага към същността на въпроса ще бъде оценена по достойнство, дори и събеседника ви да остане разочарован от отговорът, който му давате.

Работа и бизнес
Денят е крайно неподходящ за работа по теми, касаещи уреждането на бизнес взаимоотношения. Нестабилните ситуации и купища неуредени въпроси ще затрудняват всички сфери на обичайната делова активност и ще създават множество препятствия, особено в дейности които сме свикнали да извършваме в рутина. Точно те са най уязвими от грешки допуснати поради прибързаност и невнимание. Бъдете изключително внимателни при оформянето на документи и по възможност отложете сделките и преговорите, в които те са съставен елемент.

Здраве, хранене и красота
Интензивния емоционален и психически натиск, оформящ фона през последните дни вероятно пораждат напрежение, смущения в съня и обостряне на симптомите, касаещи текущи и хронични заболявания. Това налага необходимостта от съзнателни усилия за осигуряване на оптимални здравословни условия и начин на живот. Постарайте се да установите баланс между почивка и натоварване и използвайте всяка появила се възможност за да осигурите релакс на тялото и ума. Медитативни практики, релаксиращи и профилактични процедури от всякакво естество са най-добрата инвестиция на време и средства в момента. Не се колебайте да я реализирате!