И ФБР се дъни нелепо

Животът

25-02-2013, 12:56

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Агенти на бюрото за разследване често се забъркват в странни ситуации

Федералното бюро за разследване на САЩ публикува дисциплинарните наказания в службата през последните две тримесечия.

"Надяваме се, че публикуването на тази информация на тримесечна основа ще накара служителите и техните началници да си вземат поука, че така не може да правят," заяви помощник директора на ФБР Кандис Уил, пише Profit.bg.

Нарушенията варират от странни до ужасни. От Business Insider са подбрали някои от по-нелепите. Ето ги и тях:

"По време на спор със съпругата си, служител на ФБР счупил електронния й четец на две и насочил зареден пистолет към главата на кучето им, докато то седяло в скута на съпругата." Наказание – отстраняване от работа за 45 дни.

"Служител на ФБР се скарал с любовницата си в нейния апартамент. Той бил пиян и не оказал съдействие на полицията. Отказал да предаде оръжието си, в резултат на което полицаите използвали физическа сила срещу него, отнели зареденото му оръжие и му сложили белезници." Наказание – освобождаване от длъжност.

Служител с 15-годишен стаж във ФБР извършил неколкократни измами с чекове.  Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител използвал служебния смартфон Blackberry, за да изпраща съобщения със сексуален подтекст на друг служител." Наказание – отстраняване от работа за пет дни.

"Служител използвал личния си телефон, за да изпраща свои голи снимки на няколко други служители." Наказание -  отстраняване от работа за десет дни.

"Служител използвал неправомерно базата данни на ФБР, за да търси информация за приятели и колеги." Наказание -  отстраняване от работа за пет дни.

"Служител поставил записващо устройство в кабинета на началника си и записал негативни коментари по негова адрес. След това предал материалите на адвокат и завел дело срещу началника си." Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител, който карал автомобила си пиян, участвал в пътно-транспортно произшествие, при което и четирите гуми на колата били спукани и тя се озовала в насрещното движение." Наказание – освобождаване от длъжност.

"Служител използвал изгубената или открадната кредитна карта на непознат, за да зареди бензин и опитал неколкократно да изтегли пари от банковата сметка на човека от два банкомата. Когато бил разкрит, служителят излъгал за всичко това пред полицията." Наказание - освобождаване от длъжност.

"След като бил разкрит при специална операция, служител признал, че е купувал и гледал DVD-та с голи момчета." Наказание - освобождаване от длъжност.

"Служителка започнала връзка с бившия си приятел (който вече й е съпруг), знаейки, че той употребява и продава наркотици. Тя също така излъгала под клетва, когато била разпитвана за това“. Наказание - освобождаване от длъжност.

Ветеран с 30-годишен стаж във ФБР не подавал данъчните си декларации и не плащал данъци в периода 2008 – 2010 г." Наказание – отстраняване от работа за десет дни.

"Служител крал от хранителен магазин на няколко пъти. Бил разкрит по записа на охранителните камери." Наказание -  освобождаване от длъжност.