"Пирогов" се цепи от лекарския протест

Исканията на БЛС са оставката на директора на НЗОК и отмяна на ограничаващи лекарската работа методики

Медиците от "Пирогов" няма да участват в протеста, обявен от Българския лекарски съюз на 28 февруари пред сградата на НЗОК.

"Предприели сме други мерки", заявиха многозначително от болницата и допълниха, че индивидуално всеки служител има право да изрази своя протест.

Днес се проведе среща на зам.-министърът на икономиката в оставка Иво Маринов, изпълнителният директор на "Пирогов" Стоян Миланов и посланикът на Япония. Поводът бе монтирането на нов дизелов генератор в болницата, купен чрез безвъзмездната помощ от страна на японската държава.

Лекарите с насмешка коментираха, че вече го няма главното лице, което е специализирано в рязането на лентите.

Bulgariautre.bg припомня, че Българския лекарски съюз поиска незабавната оставка на управителя на НЗОК д-р Пламен Цеков и отмяна на всички регулативни методики, които ограничават работата на медицинските лица.

Съюза изпрати и писмо на президента Росен Плевнелиев, в което поиска среща до 26 февруари, която явно няма да се осъществи.

За да изразят недоволството си, лекарите организират протеста под мотото "За здравето и оцеляването на нацията!" и приканват гражданитее да се присъединят.