Волен доволен от протестите, мисли за манастир

Той определи като фашистко искането за закриване на партиите

Става нещо много хубаво - българският народ се събужда. Така лидерът на "Атака" Волен Сидеров коментира протестите през последните дни.

"Аз самият се борих за това събуждане дълго време и сега мога да се оттегля в манастир", заяви той пред bTV.

Според него ефектите от народното недоволство могат да бъдат само положителни.

"Младите вече са политици и трябва да се пазят от изкушенията на системата. Нужно е да знаят какво искат и как да го постигнат", коментира националистът.

Лидерът на "Атака" коментира, че е подкрепял в определени моменти ГЕРБ, защото не е имало как да не се съобрази с волята на хората.

"1,6 млн. души - това е народният глас. Аз какво да кажа - "Долу народа?", попита той.

Сидеров припомни, че партията му е имала конкретни и ясни искания много преди протестните. Тогава го наричали луд. Сега много хора на протестите скачат за същите неща. "Явно сме народ от луди", заключи той.

Лидерът на "Атака" определи като фашистко искането на част от протестиращите за закриване на партиите.

По повод претенциите за това как трябва да изглежда новото правителство, той обясни: "Всяко правителство трябва да е програмно - да напише какво ще направи от-до и в какъв срок".

Волен Сидеров настоя президентът Росен Плевнелиев да не разпуска 41-то Народно събрание все още и да го остави да "поработи още десетина дни". По този начин ще бъдат приети основни закони, като този за енергетиката, твърди той.