Без РЗС щяхме да сме като Гърция, повярва си Яне

Политика

25-02-2013, 09:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

По думите му на уличните протести цари анархокомунизъм

Ако РЗС не беше подкрепяло мнозинството от ГЕРБ в парламента през последната година, България щеше да бъде в ситуацията на Гърция, убеден е лидерът на РЗС Яне Янев.

Той изтъкна, че неговата партия е единствената, която не е консумирала и упражнявала изпълнителна власт и припомни, че РЗС отдавна защитава исканията за свикване на Велико народно събрание и промени в Конституцията.

"От 7 г. повтаряме едно и също, което сега е в устите на протестиращите. РЗС е единствената извънсистемна партия, срещу която скачаха всички, когато говорихме, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт са изчерпани", изтъкна Яне Янев пред bTV като аргумент срещу твърдението, че е поредният политик, който се явява като изразител на тезите на протестиращите.

Той влезе в спор с представителите на граждански организации в студиото, които изразиха възмущение от "наглостта на политическите марионетки".

"Аз съм бил на улиците много повече от всички протестиращи", отвърна им лидерът на РЗС и допълни, че в момента на улицата цари анархокомунизъм и е жалко една групичка хора да изземва представителството на протестиращите.

Той прогнозира, че изборите ще спечели формацията, която предложи реален механизъм за изход от тази криза.