Новият "Стар Трек" по кината от май

Бургас Лайф

24-02-2013, 06:02

Снимка:

Форум Филм България

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Зли извънземни и роботи убийци унищожават Земята

Зомби апокалипсис връхлита Земята през лятото

Задава се и поредният епизод от сагата "Междузвездни войни"

Емблематичната космическата сага "Стар Трек" и приключенията на кораба Ентърпрайз и екипажа му отново ще оживеят на голям екран. Режисьорът Дж. Дж. Ейбрамс се е заел с мега проекта "Пропадане в мрака", който е нов и оригинален поглед върху  "Стар Трек". Новата пълнометражна версия на фантастичния филм, превърнал се в културен феномен за няколко поколения излиза в 3D кината на 17 май.

Новата лента отвежда познатия кораб "Ентърпрайз" на смъртоносно пътуване в преследване на непознат враг - злодей с мощна разрушителна сила, скрита в най-явните проявления на човешката природа. Заплахата, срещу която се изправят капитан Кърк и екипажът му, атакува слабостите на своите създатели и заплашва не само оцеляването на кораба, но и на всичко скъпо за хората в него.  

Междувременно стана ясно, че Ейбрамс ще заснеме и "Междузвездни войни: Епизод VII", първият от новите епизоди на най-обичаната космическа поредица в историята на киното.  Сценарист на новата лента е носителят на "Оскар" Майкъл Арнд, а продуцент Катлийн Кенеди, близък сътрудник на Стивън Спилбърг и настоящ президент на Lucasfilm.

"Дж. Дж. не спира да ме впечатлява със своя талант. Той е идеалният режисьор за новия епизод на "Междузвездни войни". С него наследството на сагата ще бъде в добри ръце", каза самият Джордж Лукас, който постави началото на култовата сага.  

В екипа на са още Лорънс Касдан и Саймън Кинберг. Касдан е отдавна в Lucasfilm като сценарист на "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите". Кинберг е сценарист на "Шерлок Холмс" и "Мистър и мисис Смит".