Не само нашите полицаи правят гафове

Оказа се, че някои от професионалистите във ФБР далеч не работят чак толкова професионално

Вътрешен доклад на ФБР описва прегрешениията и наказанията на служителите на бюрото. Оказало се, че доста "кирливи ризи" са излезли наяве.

Един служител на ФБР е бил уволнен, защото е спал с наркодилър и е излъгал за това под клетва, а друг е бил изритан от бюрото заради подслушване на кабинета на шефа.

Ръководството е замразило за 10 дни и пълномощията на служителка, която пращала по имейл свои голи снимки на съпругата на бившия си любовник.

Това е част от 29-те случая, разкрити вчера от Си Ен Ен, след като кабелната тв мрежа се е сдобила с тримесечния вътрешен доклад на ФБР от октомври, който е бил разпратен на всички служители.

Помощник-директорът на ФБР Кандис Уил е разкрила, че са били установени много случаи на изпращане на сексуални послания и голи снимки, при което служителите на бюрото са злоупотребявали с устройствата "Блакбъри", предоставени им за служебно ползване.

Повечето от казусите са свързани със секс като този с агент, който гледал видеоклипове с голи момчета, но има и по-сериозни.

Двама служители, които са били понижени заради шофиране в пияно състояние, са били отстранени от длъжност при второто подобно нарушение.

Друг агент е получил едноседмично наказание, защото пиян ходел по улицата със служебното си оръжие.