В Сливен отсякоха: Ако не ни слушат - гражданско неподчинение! (СНИМКИ)

На среща, затворена за медии и политически партии, хората изготвиха ултиматум към водещи институции

В Сливен започна среща между организационните групи на протестите от цялата страна.

На срещата присъстват хора от повече от 30 града, които ще обсъдят различни предложения и ще ги представят на националния протест утре.

От залата призоваха всички партийни членове да напуснат, при което излезе само един човек. Според организаторите вече са налице опити за вкарване на интриги между протестиращите и проблемът да бъде политизиран, затова призоваха всички да подтиснат егото си и да бъдат единни.

На срещата бе разпространена декларация до президента, премиера в оставка, председателя на Народното събрание, министъра на вътрешните работи и омбудсмана.

Сред исканията са национализация на всички стратегически отрасли и природните ресурси в България, забрана за участие на всички управляващи партии в политическия живот на страната, смяна на системата на управление на страната, включително и изборния закон, създаване на национална програма с национални приоритети.

Изготвилите декларацията настояват за официален отговор в срок от седем дни, като в противен случай заплашват с гражданско неподчинение, неплащане на сметките и нови граждански протести.

Срещата в Сливен е затворена за медиите, като в края й участниците ще обявят своите решения.