Вървим към служебен кабинет, призна и Плевнелиев

Ще работя, за да преодолеем кризата, обеща президентът

Очевидно вървим към служебно правителство, каза президентът Росен Плевнелиев след консултациите с парламентарно представените партии. Проведохме конструктивен диалог, отсече той.

"Разбрахме се, че възможен период за провеждане на следващи избори са краят на април до средата на май", каза държавният глава.

"Служебното правителство ще посочи своите приоритети, то ще бъде много ясно фокусирано върху провеждането на изборите, гарантиране на тяхната прозрачност и честност, най-важната задача ще бъде овладяването на кризата във всичките й аспекти.

Други важни задачи за служебното правителство са - пълно гарантиране на финансовата стабилност, работа по приходната част на бюджета, европейските фондове, каза Плевнелиев.
Това правителство трябва да бъде професионално, да бъде експертно, да гарантира, че ще работи за стабилност и доверие," каза Плевнелиев.

"Провеждане на Велико Народно събрание - трябва да бъде подготвено добре и внимателно, около това се обединихме", каза Плевнелиев.

"В понеделник ще връча мандата на политическа партия ГЕРБ, те декларираха, че ще го върнат. Оттам-нататък ще го връча на втория, за да спасим процедурата по Конституция. Държавата ще остане стабилна. Институциите ще работят нормално. Финансовата и институционална стабилност на държавата ще бъде гарантирана", допълни държавният глава.

"Ще работя, за да проведем избори максимално бързо, за да се преодолее тази криза, и да се излъчи ново легитимно правителство. Очаквам позитивна кампания. Благодаря на всички за конструктивния диалог", заяви Плевнелиев.

"Към момента нямаме никаква ясна кандидатура както за министър-председател, така и за членове на служебното правителство", допълни той.