Уикендът: Смяна на перспективите

Слънце в Риби, Луна в Лъв

Астролоична проноза за 23-24 февруари
 

Неприятни известия, вещаещи обрат в деловите планове и намерения вероятно ще породят разочарования и смут в мнозина сред нас пред уикенда. В събота Меркурий става ретрограден и ще ни застави временно да преустановим онези занимания, които са ангажирали съзнанието ни през последните седмици. Затова пък дела и пътувания, които дълго сме отлагали ще възродят актуалността си и ще изискват да им обърнем необходимото внимание. Информацията, срещите и събитията в тези два дни, вероятно ще променят разбиранията и очакванията ни за близкото бъдеще, ще наложат промяна в общуването ни с близкото обкръжение и дори ще се отразят на начина, по който организираме всекидневния си живот. Ако срещате неразбиране или липса на интерес в общуването, не настоявайте за внимание. По  уместно е да отложите обсъждането на вълнуващите ви въпроси с няколко седмици. Внимателно стопанисвайте вещите си, особено телефони, компютри, ключове и документи - не са изключени повреди, загуби и кражби. Повече за това какво се случва и за какво да внимаваме при ретрограден Меркурий, четете тук.

Въпреки смущаващите обрати позитивен напредък в по- творческите намерения и  планове, както и щастливи мигове в личния живот ще ни помогнат да останем с позитивни впечатления от почивните дни. В настроението ни ще се прокрадне детински ентусиазъм, който ще ни позволи да се насладим на по-красивото, празничното лице на живота. Не пропускайте повод да се порадвате на приятно общуване с децата, приятелите и любимите си същества, да зарадвате себе си или някой друг с малък подарък, да се потопите в блясъка на културния и светския живот.

И двата дни ще ни дадат възможност да видим текущите ситуации в живота си от нова, различна гледна точка. Творческият подход и нестандартни решения, случки и постъпки ще ни позволят да видим нови перспективи. Разбира се, засега те са само перспективи - не бързайте с изводите и грандиозните планове. Също така се постарайте да избягвате занимания, които изискват повишена концентрация и внимание.

Здраве, хранене и красота
Сърцето и кръвоносната система са уязвими през този период и следва да се пазим от натоварване и нервни сривове. Дихателни упражнения на открито или в добре проветрени помещения ще ни помогнат да увеличим притока на кислород, което ще има укрепващ върху здравето и кожата ефект.
Веществата и течностите започват своето движение отвътре-навън, стимулирайки разширяващите процеси. Необходимо е с менюто и двигателния режим да им съдействаме, за да не възникнат блокажи в организма. Разумно е да ограничим приема на мазнини, сол и захар.
В неделя, ако желаете да се освободите от токсини, шлаки и излишни килограми, пийте повече течности, за да стимулирате отделителните процеси в организма, но не гладувайте.