Спас Гърневски напусна Иван Костов, окончателно!

Мисия Пловдив

22-02-2013, 14:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бившият лидер на ДСБ-Пловдив: България е изправена пред угрозата от червена реставрация

Спас Гърневски изпрати декларация до медиите, в която съобщава, че напуска ДСБ и няма да води листата на партията в Пловдив.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

Скъпи приятели на демокрацията,

Разпадът на „Синята коалиция” миналото лято и съпътстващите го интриги бе една от най-важните причини тогава да подам оставка като председател на ДСБ-Пловдив. В обширно интервю във в. „Преса” от 13.07.2012 г., отчитайки политическите реалности, призовах за разум всички фактори, от които зависи „Синята коалиция” не само да бъде възстановена,но и разширена с перспектива да прерасне в хомогенен политически субект. Само по този начин реформаторската десница има шанс да заеме достойното си място в дясното пространство и да си върне избирателите. Връщайки авторитета си на политическата сцена „Синята коалиция” задължително да потърси диалог  с ГЕРБ във формат „Европейска народна партия” и като нейни членове да стигнат до следизборно споразумение за общо дясно управление. Управление единствено необходимо и жизнено важно за България в европейския й път. Разбира се, че тази висока цел изисква национално отговорно поведение от всички, включително и персонални промени. Предупредих още, че пред входа на парламента е строена нова тройна коалиция, жадна за власт и реваншизъм и от всички десни сили зависи дали тя ще прекрачи прага и на Министерския съвет.

За съжаление се случи точно обратното. „Синята коалиция” бе доубита с нови тежки разделения между съставните й части. Вместо диалог с ГЕРБ нейни дейци помагаха правителството да падне в най-неподходящия момент като на места вкл. и в Пловдив призоваваха протестиращите /уж за скъпия ток/ „да стачкуват докрай – до пълното падане на цялата власт”. Трябва да си много политически неграмотен, за да не разбереш, че това изцяло обслужва единствено интересите на БСП, ДПС и руските им господари.

Ето защо не желаейки да бъда част от политиката, която изправя България пред угрозата от червена реставрация, оттеглям номинацията си за водач на листата на Демократи за силна България  в 17-ти МИР и прекратявам членството си в партията.

Заявявам, че оставам твърдо на своите десни и проевропейски позиции и ще работя с всички сили за тяхната необратимост. В Общински съвет – Пловдив ще продължа да изпълнявам задълженията си като представител на „Синя коалиция”, с чиято листа съм избран.

В това съдбоносно време за крехката българска демокрация се надявам, че все пак в оставащите дни до изборите разумът ще надделее чрез партнираща си десница във формат ЕНП.

Спас Гърневски, 22.02.2013