ГЕРБ? Да, но с Кристалина, иска Иван Костов

Политика

22-02-2013, 10:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Отнемането на лиценза на ЧЕЗ бе пиарски ход, категоричен е Командира

С оставката си Бойко капитулира пред исканията на БСП и ДПС, твърди в интервю за "Труд" лидерът на ДСБ Иван Костов.

Според него с този свой ход Борисов признава, че не може да реши социалната криза и да даде на хората това, което искат.

Така според Костов цялата отговорност пада върху президента, който трябва да  чуе всички - партии, работодатели, профсъюзи, протестиращи, да си състави цялостна картина. Да изработи план за излизане от кризата, за отговор на истинските искания на протестиращите и да го представи на партиите.

По повод отнемането на лиценза на ЧЕЗ Костов бе категоричен, че това е било пиарски ход и че хората са били излъгани, защото той не може да бъде отнет по закон.

Протестите в подкрепа на ГЕРБ бяха манипулирани, а ходът с тракторите - голям резил. Правителството на монополите бе защитено от монополи с трактори, смята още лидерът на ДСБ.
"И трите протеста, които хората организираха - срещу Петър Младенов, срещу Жан Виденов и този, се генерираха от недоволство. Истинско, човешко", заяви Костов.

По повод обвиненията срещу себе си за високите сметки заради "Мариците", Костов отвърна:
"Как толкова години сметките не бяха високи? "Мариците" продават ток по споразумения, подписани 2004 г. Истинската причина за скока на цените е изключително тежкото положение на НЕК. Правителството трябва да преструктурира НЕК - дружеството вече е съдено пред европейски съд за монополно положение".

Лидерът на ДСБ заяви, че неговата партия е готова за избори много преди всички останали, но се опасява от политическа криза след изборите.

На въпрос би ли влязъл или поне подкрепил правителство с ГЕРБ, Костов заяви:

"Без тези двамата театрални режисьори Борисов и Цветанов. Защото те са абсолютно компрометирани в очите на хората. Те няма да се справят, ще продължат със същата политика, ще хвърлят пешкира пак на ринга след няколко месеца, ще се откажат от властта отново. Това са абсолютно ненадеждни хора. Но едновременно с това в ГЕРБ има и авторитетни хора с високо обществено доверие. Например Кристалина Георгиева. Големият въпрос обаче е дали тя би се съгласила".