Когато Петков бил в МВР нямало заплахи срещу Борисов

Политика

21-02-2013, 15:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Отказа да коментира дали в папка "Лале" става дума за премиера и ДС

Материалът за заплахите срещу Бойко Борисов не е в периода, в който аз съм оглавявал Министерството на вътрешните работи. Това каза пред журналисти в парламента левият депутат Румен Петков.

"Този материал може да е бил и отпреди това. Сигурен съм, че Националната разузнавателна служба е информирала държавното ръководство и са били взети съответните мерки", каза той.

 

Напомняме ви, че по-рано днес, премиерът в оставка Бойко Борисов спомена за информация, предоставена от партньорска служба, за подготвян атентат срещу него преди години от лидера на ДПС Ахмед Доган.

 

За подробности около папка "Лале", Петков каза, че става дума за много специфична информация и когато в политиката се тръгва с такива инструменти от това губи държавността. Той заяви, че не може да коментира дали става дума за Бойко Борисов и Държавна сигурност.

Според Петков обществото трябва да знае съдържанието на материала.

"След като имаме произнесено публично твърдение, трябва да бъде видян материалът и да се види дали това е общо разсъждение, или е поднесено от съответната служба, както премиерът обяви. Сега разсекретяването е задължително", каза той.

Петков коментира още, че сме влезли във фаза, от която губят държавата и политиката.

"От днес нататък никой няма да говори за политика, никой няма да говори за управленски решения, а ще се замеряме с папки", категоричен бе червеният депутат.

Според него оставката на Бойко Борисов е бягство от отговорност и страх от предстоящата политическа катастрофа.

Освен това магистратите трябвало да кажат дали Борисов да се яви за дело в Сърбия.

"Ако има такава покана и ако тя е надлежно нотифицирана, трябва да се яви. Ако Христо Бисеров има съответните документи, той трябва да ги покаже", настоя бившият МВР шеф от времето на Тройната коалиция.