В Бисер плачат за Бойко

Животът

21-02-2013, 10:06

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ако той си отиде, селото загива, вайкат се хората

Село Бисер излиза на протест в защита на Бойко Борисов. В 10 часа хората окупираха площада, за да изкажат подкрепата си за премиера.

Той толкова работи и накрая - да работиш, да работиш и да не те призная. Ако не беше Бойко Борисов аз нямаше да имам тази къща, разказва Елена Васева.

Така семейство Васеви посрещнаха новината за оставката на кабинета Борисов, съобщи БТВ. В селото, което властта превърна в своя предизборна визитка, като обеща и построи къщи на повечето хора останали без дом след наводненията преди година, днес приемат оставката като лична загуба .

Ние много вярвахме в него, защото той наистина беше мъжко момче - каза и обеща на думите си. Просто не искам да си тръгва, може би защото получих нов дом. Ние наистина бяхме в безизходица, добавя Добрина Василева.

И до днес плакати на ГЕРБ красят селото. Тук почти всички се топлят на дърва и нямат проблем със солените сметки за ток. И въпреки че в селото никой не протестира, не всички са щастливи. Тези които все още нямат къщи се чувстват излъгани.

Мъчно ми е че няма къде да живея, важното е, че човека обеща, а няма нищо налице, каза Росен Господинов.

Хората пък, чиито къщи са още на груб строеж са притеснени, че домовете им ще останат недостроени.

Добрина добавя, че ако Бойко наистина си отиде с. Бисер наистина ще е до тук.

Бисер си умира, каза тя.

И докато хората умуват дали следващите ще продължат строителството, все още виновен за потопа удавил селото и взел 6 жертви няма. След едногодишно разследване прокуратурата разбра само че язовир Иваново, който се скъса и заля Бисер е бил на армията и прехвърли делото към военна прокуратура .

Те го знаеха отдавна. Кво да съм доволен, трябваше на следващия ден да го кажа, че е на военните. Защо трябваше да седят и да чакат цяла година и да казват и да мислят по какъв повод, че няма причини , че те не са виновни, че сега ще доказват, чуди се Васил Васев.

Въпросът - можело ли е да бъде предотвратено бедствието , също няма отговор, пише novini.bg.