Червените не искат служебен кабинет, искат избори

Парламентът вече е изчерпан и никакво правителство формирано от него, няма да доведе до но нормална политика, твърдят социалистите

Събитията от вчерашния ден доведоха до закъснялата оставка на Борисов и кабинета му.

Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция по повод оставката на правителството на Борисов.

Медиите бяха привикани на "Позитано" 20, след като днес, по време на речта на министър-председателя, в пленарната зала нямаше нито един червен депутат, след като късно снощи Столетницата реши за седмица да бойкотира заседанията на НС.

"Вчера на пресконференцията си премиерът се опита да разиграе един театър, който приличаше на самодейност с една цел – с козметични промени в кабинета да спаси оставането си на власт", продължи той.

Що се отнася до двете жени, които представяха протестиращите, Станишев сметна това за панически и отчаян ход на премиера, за да спаси остатъците от доверието, което има сред гражданите.

"БСП смята, че не се нуждаем от предсрочни избори, защото този парламент е изчерпан, и никакво правителство, формирано от него, не може да доведе до нормална политика.

Всяка политическа сила днес трябва да заяви, че е за служебно правителство и за предсрочни парламентарни избори", допълни Станишев.

Лидерът на БСП беше учуден от това, че президентът е отменил консултациите си с Коалиция за България днес. Според него отговорността за следващите стъпки е именно на държавния глава.

"Трябва да се разкрие цялата истина за това управление", завърши Сергей Станишев.