Звездите - от "Горко ни" до "Край на българския Сталин"

Булевард

20-02-2013, 11:40

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Вижте първите реакции на популярни личности и артисти за оставката на Борисов

Оставката на Бойко Борисов предизвика различни реакции и редица популярни личности изразиха своето мнение в социалните мрежи.

Вежди Рашидов вече обяви, че е свободен артист без да става ясно радва ли се, че напуска министерското кресло.

Но истинска радост струи от думите на Мишо Шамара, който през последните месеци редовно "храни" управляващите.

"Честито братя и сестри! Преди няколко месеца пред следственната служба ви казах, че тоя е пълен смешник и че не трябва да се страхуваме. Радвам се, че заедно всички извоювахме демокрацията си и свалихме една чудовищна диктатура. Радвам се, че Варна беше двигателя на уличната война. Евала на българския народ, доказахме на света че не сме овце и шматки. Край на Българският Сталин. Не забравяйте как всички телевизии го възхваляваха всеки ден, как имаше страх от и най-малко противопоставяне. Не забравяйте за бруталният мутрополицейски рекет над бизнеса и над всички сфери на живота. Не забравяйте, че по неговото управление тока бензина и хляба поскъпнаха в пъти, а заплати и пенсии не мръднаха. Не забравяйте, че той покровителства само корпорациите банките и монополите", написа рапърът.

Продуцентът Маги Халваджиян пък е повече от лаконичен за създалата се политическа криза - Горко ни! Със същата реплика са ни зарадвали и Тризначките Вяра, Надежда и Любов.

"Нямам думи... Нямам думи, за това, което се случва в България!", възкликна пък Рафи, но така и не става ясно дали подкрепя оставката на кабинета.

Доста по-творчески е сценаристът Иво Сиромахов. "Както пеят "Сигнал": Сбогом, да носиш таз слива утре далече от мен!", написа във Facebook дясната ръка на Слави Трифонов.

Определено разочарован е композиторът Светослав Лобошки, който е съзрял чужда намеса в акта на Бойко Борисов. "Другарю Станишев, искане на оставка четири месеца преди избори е пълна олигофрения. И на вас, и на ДПС да ви..."

Певецът Стефан Илчев пък е още по-директен и нецензурен - "Ей сега си е'ало майката...". Без да ни информира какво точно очаква.

Тв водещата Миглена Ангелова също се включи с мнение - "Вчера слушах как правителството на ГЕРБ тутакси трябва да си иде! Днес слушам колко мръснишки е постъпило, "абдикирайки" от отговорност... Политик в опозиция с тежка съвест си е страшна диагноза! Яд ме е, че не мога да си позволя в момента да поседя един ден в библиотеката и да поровя старите вестници. Как Костов ни убеждаваше в прекрасното бъдеще на светлите си решения. Как Станишев се усмихваше, когато се забъркваха кашите. Как не можех да открия крадливите му министри. Как изчезваха милиони, току-що отпуснати от бюджета... Преди две седмици сигурно нямаше да отида да гласувам за когото и да било. Сега бих гласувала за ГЕРБ! Бас държа, че не съм единствена!".

Поетесата и съпруга на певеца Цецо Елвиса - Мариела Нейкова, не е доволна от създалата се ситуация. "Сега предлагам всички българи, малки и големи, да се съберат на масово национално бдение и молитва за бъдещето на нацията ни, защото така като гледам, само Господ може да слезе и да ни оправи. Амин!".

Фолкпевицата Ваня и нейната половинка - DJ Дамян, пък явно са поклонници на Борисов. "Прост българино, без Бойко сме загубени! Ей сега, ще ядем големия! Оставихме се в ръцете на тези, заради които днес сме на този хал, ама как да го обясниш на простичкия ни необразован народ. Направо ми се плаче. Хиените, лешоядите, които само това чакат сега тотално ще ограбят и без друго бедната ни държавица. Ще оглозгат дори и кокала и ще ни подхвърлят отпадъците! Ама така е, като образованието ни е на ниво нула, ще си сърбаме попарата! Глупав народ, да живеят мутрите отново. Мислите си, че като бутнахте правителството, ще оправите нещата ли? Ха, ще оправите живота на някой друг, но не и вашия!Не искам да повярвам, че започваме от там, където бяхме преди 4 години!".

Вече тръгнаха и анкети във Facebook с въпроса - Кого ще изберете на предсрочните избори? Възможните отговори са Луфтханза, Бритиш Еъруейз, Еър Франс или Друга авиокомпания за незабвана евакуация.