Отново! Три изнасилени и убити индийчета

Свят

20-02-2013, 09:45

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Момичетата са на възраст между 6 и 11 години

Три сестри на възраст 6, 9 и 11 години са били изнасилени и убити преди телата им да бъдат захвърлени в кладенец в село в Западна Индия, съобщи полицията.

Телата на трите ученички били открити миналата седмица, два дни след като изчезнали на 14 февруари от дома им в област Бхандара, провинция Махараштра, съобщи началникът на полицията Аарти Сингх.

"Телата на трите млади момичета бяха открити в кладенец заедно с ученическите им раници и обувки", заяви Сингх и допълни, че момичетата са на 6, 9 и 11-годишна възраст.

"Аутопсията потвърди, че момичетата са били изнасилени и след това убити", каза още полицаят.

Никой не е арестуван за престъплението, но Сингх заяви, че четирима души са били задържани за разпит и разследването все още продължава. Членове на семейството съобщиха, че момичетата излезли, за да потърсят майка си, която била извън къщата и повече никой не ги видял.

Инцидентът предизвика протести на селяните, подобни на гневните демонстрации в столицата Делхи след бруталното групово изнасилване на 23-годишна студентка в автобус през декември. Този инцидент предизвика национален дебат в Индия за отношението към жените и момичетата и тяхната безопасност.