Немотията - истинската причина за протестите

Общество

19-02-2013, 15:36

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият немски посланик у нас с мрачна прогноза

На България отново ѝ предстоят тежки времена, прогнозира пред "Дойче веле" бившият германски посланик в София Клаус Шрамайер и прави паралели между днес и 1997-ма.

Той смята, че финансовият министър Симеон Дянков е пожертван защото не пожелал да се съгласи с предизборните подаръци, които правителството на Бойко Борисов се готви да раздаде, а именно - увеличения на заплатите и пенсиите.

По повод масовите протести в България Шрамайер казва, че цените на тока са само повърхността.

"Същинската причина за този бунт е немотията на българския народ. Задълженията и бюджетният дефицит на страната може и да са ниски, но почти няма икономически ръст. А дори и да го има, той не стига до малкия, обикновения човек. Това от една страна.

От друга страна забелязваме постоянен спад в рейтинга на ГЕРБ и лично на премиера Бойко Борисов, което е знак за растящото политическо недоволство в страната. От години насам неотложните реформи се бавят, навсякъде неуредиците взимат връх. Към това трябва да прибавим несекващите скандали в съдебната система и постоянното протакане при взимането на важни решения", твърди Шрамайер.