ФИФА официално реши да въведе "ястребово око"

Спорт

19-02-2013, 15:23

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Платини се дърпа засега

След успешен пробен период на Световното клубно първенство, ФИФА взе решение да използва технологията за наблюдаване на голлинията по време на турнира за Купата на Конфедерациите през това лято и на Световното първенство по футбол през 2014 година.

За първи път официално технологията ще бъде въведена през това лято в Бразилия на Купата на Конфедерациите. Тя ще се използва и на световния шампионат през следващата година, който също ще бъде в страната на кафето, като по този начин спокойно може да се каже, че технологията ще бъде използвана и на бъдещи турнири под егидата на световната централа. В изявление на ФИФА от днес се казва:

"Целта на използването на тази технология е да се помогне на официалните лица по време на мачовете. Заради различните технологии, които са на пазара, от днес ФИФА обявява техническите изисквания за двата предстоящи турнира в Бразилия. Заинтересованите компании ще бъдат поканени на инспекционната визита на съоръженията за Купата на Конфедерациите, която по програма трябва да се проведе в средата на месец март, а в началото на април трябва да бъде взето окончателното решение по въпроса". Президентът на УЕФА Мишел Платини обаче най-вероятно няма да последва примера на ФИФА, така че скоро тази технология няма да бъде използвана в Шампионската лига и Лига Европа.