ДИКOFF сменя Карбовски по Нова тв

Булевард

19-02-2013, 15:08

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДИКOFF сменя Карбовски по Нова тв

Сашо Диков ще води тричасово предаване всяка събота

След многобройни спекулации и свободно спрягане на имена кой ще замести напусналия Мартин Карбовски в ефира на Нова тв, днес официално бе оповестено - Сашо Диков.

Времето и мястото остават - всяка събота от 16.00 до 19.00 часа, а предаването ще се казва ДИКOFF, а премиерата ще бъде на 2 март.

Новината бе оповестена днес на пресконференция, на която присъстваха членът на Борда на директорите на Нова Броудкастинг груп Силва Зурлева, Боян Петков от Телеман, главният редактор на предаването Нина Александрова и самият Диков.

"Не сме търсили водещ за "Отечествен фронт", защото правим ново предаване. Старите идеи вече са в друга телевизия, новото ще бъде скроено по размера на Сашо Диков. Предаването ще бъде мъжко и безкомпромисно, спорно и безспорно", заяви Боян Петков.

Нина Александрова допълни, че зрителите отново ще гледат това, което екипът прави най-добре - да разказва истории. "Ще има разкази за Долната и Горната земя, ще показваме витрината на нашия живот. която по някой път е като сергия", каза Александрова.

"Убедена съм в успеха на новото предаване и избора на Сашо Диков, който остана един от последните мохикани в българската журналистика. Единствения коментар, който чух бе "Вие луди ли сте?". Знам, че си вкарваме таралеж в гащите, защото дори и да искам не мога да оказвам натиск на Сашо Диков. Зрителите няма да ни простят един Диков в Канал 3 и друг в Нова тв", заяви от своя страна Силва Зурлева.

Диков е подписал договор с новото предаване до 2014 година, когато изтича и договорът на телевизията с Телеман. Но всички са сигурни, че сътрудничеството ще продължи и след това.

Самият Диков от своя страна няма да изостави работата си в Канал 3, което си е с малки изключения прецедент за практиката на националните телевизии.

Очаквайте по-късно какви са амбициите на Сашо Диков с новото предаване, конкуренцията с дъщеря му, страхува ли се от нови атентати срещу него и влизал ли е в задкулисни отношения с политици и бизнесмени.