20 февруари - Рибешки послания

Слънце в Риби, Луна в Близнаци-Рак

Астрологична картина на деня - 20 февруари

Сряда е ден на Меркурий, но дори той е потопен в момента във водното царство, така че от днес до петък ще бъдем изцяло във властта на водната стихия. Още в понеделник Слънцето се присъедини към Нептун, Марс и Меркурий, преминавайки в зодиакалните Риби и ще остане там до 21 март. Интересното е, че дотогава никоя от находящите се там планети няма да напусне знака, а към тях през следваща седмица ще се присъедини и Венера. Очаква ни истински парад на планетите, попаднали в пленяващите прегръдки на Нептуновото царство. А на нас ни предстои да се запознаем отблизо с типичните проявления на загадъчните, одухотворени и жертвоготовни Риби. Отдавна не сме имали възможност да поемем такава мощна доза опиянение, както и да имаме толкова време на разположение за да почувстваме и интегрираме в себе си принципите на отдаденост, единство и цялостност, който Риби проектират в поднебесния свят.
Навярно мнозина от нас ще имат повод и причина да помислят за духовния си живот, ще пожелаем да вникнем дълбоко в своите истински мотиви и желания, а взаимното разбиране помощ и подкрепа, би следвало поне за кратко да станат водещ принцип в междуличностния и социалния обмен.

Днес Луната в Рак ще подчертае и подсили проявата на планетите, захранващи ни с "рибешки" послания. Това означава, че ще бъдем силно зависими от своите настроения, ситуацията в дома и семейството, битовите си проблеми, нетърпящи отлагане и начина по който протича общуването ни с най-близкото ни обкръжение.

В обществен план това подсказва задълбочаване на напрежението, свързано с въпроси от първостепенно значение във връзка с оцеляването на нацията и наложената от това остра нужда от промяна. Кризата ще се изостри във вечерните часове, но  утре съществуват съвсем основателни надежди за намирането на адекватни и конструктивни решения. Луната ще задейства основния провокативен фактор на епохата, в която живеем - битката между Уран и Плутон. Исконният стремеж за свобода и внезапно пробудилата се остра социална непримиримост, принципът на децентрализацията /Уран/ срещат укрепената в структури и задкулисни манипулации алчност, монопола и принципа на централизираната власт и обединените финанси/Плутон/, в един конфликт, който в крайна сметка би следвало един ден да донесе нов световен ред. Днес обаче все още сме на етапа с "малките камъчета", а за народа /Луната/ като че ли липсва полезен ход, тъй като липсва приемлива алтернатива. Решения има, но засега те са само половинчати и просто отлагат проблемите във времето.

На индивидуално ниво ситуацията в дома и семейството, проблемите и нуждите  на родителите и децата ни ще бъдат далеч по-важни от деловите въпроси и мнозина ще сведат до минимум служебните си ангажименти и деловата си активност, ако семейните отговорности изискват това. Вечерните часове на днешния ден обаче са твърде напрегнати, затова, ако се налага да обсъждате конфликтни семейни въпроси, по-добре отложете разговорите за утре.

Работа и бизнес
Днес побързайте да довършите започнатото още в ранните утринни часове.Важните срещи преговори и обсъждания обаче най-добре отложете за четвъртък следобед. Като цяло денят не предоставя благоприятни предпоставки за съществен напредък, освен за представителите на творческите и артистичните професии.

Здраве, хранене и красота
Би било прекрасно, ако можете да посветите целия ден на отдих и релаксация. Това обаче ще се удаде на малцина, затова поне си подарете няколко часа, които да посветите на себе си. Водните процедури и масажите, спокойни разходки, по време на които да се отдадем на покой и съзерцание, ще ни дадат възможност да балансираме психиката и да се предпазим от здравословни неразположения.

Организмът се нуждае от разнообразна и обилна храна поради мощния енергиен обмен, протичащ през периода. Протичат интензивни процеси на пречистване и подмладяване. Днес е Екадаши, денят, в които последователите на различни духовни практики, подпомагат тези процеси чрез гладуване или консумация на сурови плодове, зеленчуци, ядки и зърна.

Вслушайте се в нуждите на организма си за да прецените какъв следва да бъде хранителният ви режим днес.