Грабвайте чадърите, очаква ни дъжд

Региони

18-02-2013, 19:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Идните дни ще са облачни, предупредиха от НИМХ

През нощта ще бъде облачно в по-голямата част от страната, предупредиха от НИМХ към БАН. След полунощ от запад отново ще завали, на по-високите места и слаб сняг, по долината на Струма – дъжд. Минимални температури – между минус 4° и 1°, в София – минус 1°.

Утре ще бъде облачно, с временни разкъсвания над североизточните райони. В Западна и Централна България ще превалява предимно сняг. През нощта срещу сряда на изток ще завали дъжд. Максималните температури ще са между 2° и 7°, в София – около 5°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, с временни разкъсвания в ранните сутрешни часове и преди обяд над северните райони. През деня ще бъде без валежи, но през нощта срещу сряда ще завали дъжд. Максималните температури ще са около 4°- 5°. Температурата на морската вода е около 5°- 6°

Над планините ще бъде облачно, още от сутринта с валежи от слаб сняг. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, който след обяд ще се ориентира от изток. Максимална температура на височина 1200 - около 1°, на 2000 – около  -4°.

В сряда облачността ще се разкъса и ще намалее. Минимални температури между - 4 и 1°, максималните слабо ще се повишат. В четвъртък отново ще е облачно и в Югозападна България ще превали дъжд, в планинските райони - сняг. През нощта валежите ще обхванат по-голямата част от страната. В петък дъжд ще превалява главно в южните и източните райони. Минимални температури между - 1 и 4°, максимални - между 3 и 8.