Белезници за рецидивисти, извършили серия касоразбивания

Крими

18-02-2013, 16:08

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата мъжеса с богати криминални досиета за кражби и грабежи

Полицията в Хасково предотврати обир от две метални касети на Обреден дом в града, съобщиха от МВР.

Късно в неделя вечер 36-годишният Г.П. и 32-годишният Р.А. атакували сградата. Снабдени с латексови ръкавици, маски на главите и чорапи на обувките, двамата счупили патрона на входната врата с "кози крак" и отвертка.

Преди да проникнат в помещението, счупили охранителните камери и датчиците на разположените там охранителни камери на полицейския СОД. Точно в този момент те попаднали в полицейския капан.

Минути преди това криминалистите задържали и чакащия ги в лек автомобил "Ауди А6" И.И. на 34 г. По първоначални данни в двете касети е имало 4 200 лева.

В хода на разследването криминалистите установили, че двамата задържани са участвали и в предишни аналогични престъпления - обири на касите на БЧК, на таксиметрова фирма, от четвърти стопански двор, от сграда в източната индустриална зона и от домове в Хасково и Димитровград.

Част от тези престъпления били извършени в съучастие със задържания през януари т.г. Х.М. /34 г./, участвал във въоръжения грабеж на трезора в Кърджали. По първоначални данни стойността на откраднатото от тримата възлиза на над 100 000 лева, 20 хил. долара и 2500 евро. Освен пари от разбитите каси те прибирали златни накити и документи.

Двамата задържани мъже са с богати криминални досиета – регистрирани многократно за кражби, грабежи и притежание на наркотици. Продължават процесуално-следствените действия по документиране на престъпната им дейност.

Двамата са задържани в рамките на 24 часа, предстои искане за удължаване на мярката им за задържане с още 72 часа.