РЕЦЕПТАТА НА СИДОНИЯ: Изкушаващи телешки ребърца

Уважаеми господа, изненадайте любимата жена с вкусно ястие на осмомартенската празнична вечеря

С наближаването на 8-ми март всички мъже са поставени пред дилемата какво да подарят на любимата жена.

И ако любовта на мъжа минава през стомаха защо това да не важи и за дамите.

Освен красив подарък скъпи мъже можете да изненадате приятно своята половинка с това вкусно кулинарно предложение от Шеф Сидония специално за читателите на Bulgariautre.bg.

Необходими продукти:

          Телешки ребра - 1 кг.

          Картофи - 0.500 кг.

          Морков - 1 бр.

          Лук - 1/2 глава.

          Ябълки - 2 бр.

          Дафинов лист - 1 бр.

          1 с.л. брашно

          Червен пипер - 0.005 гр.

           30 мл. олио

          1/2 ч.ч. червено вино

          вода

          Стрък Розмарин

          Сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Телешките ребра се овкусяват със сол и черен пипер и се поставят в намазнена тавичка.

Всички зеленчуци се нарязват на едро и се поставят в купа.

Добавя се брашното, подправките и олиото и се разбъркват.  

Разпределят се овкусените зеленчуци около телешкото месо. Залива се с червеното вино и се долива топла вода до половината.

Покрива се тавата с алуминиево фолио и се поставя да се пече на 180 градуса около 2.5-3 часа до готовност.

Бон Апети!