Местан дири малцинства, мести в планините ДПС

Ахмед Доган отново щял да води две листи за изборите

Демокрацията е ежедневна грижа, а българският етнополитически модел също не може да се възприема като константа, той не е веднъж завинаги установена система, коментира в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан.

По негови думи философията на ДПС относно интеграцията на малцинствата залага на "интеграция на съхранени идентичности".

В силовите структури на властта дори не е започнал процесът на интегриране на малцинствата, смята председателят на движението. Според него малцинствата не са представени на високи нива в МВР, армията, съда, прокуратурата, ДАНС, специалните служби.

"Една истинска демокрация не може да има забранени територии за българските граждани заради техния етнорелигиозен произход", посочи Местан.

По думите му интеграция без съхранени идентичности е философията на възродителния процес, това е асимилация, допълни председателят на ДПС.

"Приоритет на ДПС е следващото управление да обърне по-сериозно внимание на планинските и полупланински райони, да се създаде заетост в тези забравени и от правителството, и от бога региони", категоричен бе той.

Той открои като сериозен проблем в Родопите високата безработица.

"Всички ще сме щастливи Доган да води две листи, защото по закон не може да води повече", заяви Лютви Местан в отговор на въпрос за издигането на кандидатурата на досегашния лидер на ДПС на предстоящите избори.