Вдовицата на Ясер Арафат: Бракът ни беше грешка!

Тя се е опитала да напусне съпруга си стотици пъти, но той всеки път е успявал да й попречи

Девет години след смъртта на Ясер Арафат неговата вдовица Суха призна, че бракът й с него е бил сериозна грешка.

Тя се е опитала да напусне съпруга си стотици пъти, но той всеки път е успявал да й попречи. Вдовицата на Арафат споделя, че всичко е започнало с интифадата.

"Тогава Ясер се бореше с най-влиятелното медийно и национално лоби, казано с други думи Израел и аз бях слабото звено", признава Суха Арафат.

Тя е палестинка, християнка, произхождаща от заможно семейство от Ерусалим, оженила се тайно за Арафат в Тунис през 1990 г. Тогава Суха приема исляма. От брака си с Арафат тя има 17-годишна дъщеря Захуа.

"Майка ми беше против този брак и по-късно разбрах защо. Ако знаех какво щях да понеса, нямаше да се омъжа за него", добавя Суха Арафат. Тя споделя, че съпругът й е бил голям лидер, но редом до него съдбата й е била да бъде винаги сама.

Суха Арафат обаче признава, че след смъртта на Арафат през 2004 г. животът й без него е станал още по-суров. Вдовицата на Арафат беше обвинена от множество палестински представители, че е присвоила част от парите на Арафат, които той имал в сметки в чужбина. Суха винаги е отричала тези твърдения.

Неотдавна тя съживи хипотезите, че Ясер Арафат е убит с радиоактивен полоний 210, като даде за експертиза негови лични вещи. Започна разследване и тялото на Арафат беше ексхумирано, за да се вземат от него проби за токсикологични тестове. Резултатите от тях все още не са оповестени.

В края на дългото признание Суха Арафат споделя, че никога няма да се омъжи повторно, защото Ясер Арафат е бил все пак неин герой.