Бойко: Вие протестирайте, аз ще ви реша проблемите!

Премиерът призна, че не би назначил Юлиана Иванова, ако е знаел за скандала с цигарите

"ДКЕВР е изключително важна комисия, тя признава разходите на отделните дружества, тя трябва да се ползва със сто процента доверие", заяви Бойко Борисов в предаването "България говори" на Нова телевизия.

За новата шефка на ДКЕВР коментира, че изрично е я попитал дали има нещо, което я "смущава". Тя отвърнала отрицателно и с това работата приключила. Към днешна дата обаче Борисов признава, че ако е знаел за незаконната продажба на цигари в онлайн магазина, никога не би назначил Юлиана Иванова.

"Не я познавах в никакъв план, освен като представител на РВЕ, и тогава правеше добро впечатление", оправда се министър-председателят.

"Не случайно отстраних Ангел Семерджиев и съм убеден, че той ще има среща с Прокуратурата", каза още Бойко Борисов. Той обясни, че е назначил Семерджиев по настояване на министър Трайков, но го е уволнил по свое осмотрение и не съжалява. На въпроса дали това е най-голямата му кадрова грешка, премиерът отговори, че "върви с Трайков" и призна гафа си.

На 8 февруари пратената проверка в ЧЕЗ на Финансовата инспекция излезе с резултати и констатациите там са такива каквито преди три години, когато са били глобени.

"Тези, които протестират, трябва да знаят – защо тези хора не протестираха, когато един милиард лева платиха Тройната коалиция за "Цанков камък", за 80 мегавата? Защо не протестираха срещу 1,5 милиарда лева, които заминаха за един гьол, "Белене"? НЕК е фалирала само от тези две сделки. Вместо с 2,5 милиарда лева да се намалят загубите по мрежата, да се направи енергийна ефективност. Всички ние в края на май ще дадем още 400 милиона лева на "Париба" за заема за "Белене". Защо не протестираха тогава? Защото сега аз ги чувам и като дойдат, решавам проблемите", каза Борисов.