Смолянската болница открива дъщерно дружество в Девин

Животът

15-02-2013, 15:52

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ще бъде създадено до началото на март

В Девин ще се разкрие дъщерно дружество на МБАЛ-Смолян, обяви инж. Благовеста Янева – председател на Борда на директорите на МБАЛ-Смолян.

До началото на месец март трябва да стане факт юридическото създаване на дъщерно дружество на МБАЛ-Смолян в Девин, но едва след като от страна на Девин се отстранят петте наложени възбрани върху имота и да приключи финансовия анализ за стойността на вещното право на ползване и наличността на техниката в болницата в Девин, предава Фокус.

На общоградско събрание на 14-ти февруари е било представено решението на Борда на директорите на МБАЛ-Смолян, както и кой ще е директорът на дъщерното дружество в Девин – това е д-р Красимир Събев.

На въпрос ще се разкрият ли четири отделения, рентген и лаборатория в Девин, инж. Янева обясни, че това ще стане ясно след като бъде направен финансовия анализ и след като заработи дъщерното дружество. Висящ остава въпроса с изчистването на наложените възбрани на Девинската болница, като има и допълнителни обстоятелства като това, че едно от помещенията, в които трябва да се намира рентгена, е отдадено под наем за три години.